Det är fredag

 
Godmorgon! Så himla skönt att helgen är på ingång. Har varit lite trött de sista dagarna. Beror väl på att vi har haft väldigt långa dagar i skolan. Känt mig lite stressad de sista dagarna, kanske för att vi fått reda på lite mer om kommande skoluppgifter. Oh det är så mycket som ska hinnas med denna termin. Allt på en gång känns det som. Kommer vara helt slut när sommaren kommer och då ska man jobba.. Hehe, jaja en dag i taget!
 
Jag ska bara ta det lugnt den här helgen. Vila upp mig, laga mat, äta gott men nyttigt, se på serier, läsa, sova och njuta av lugnet. Kanske träffa någon vän en sväng. Sen ska jag även plugga såklart... Tänkte passa på att städa någon dag också. Det ska snöa hela helgen så känns skönt att stänga in sig hemma med tända ljus.
 
Men innan jag tar helg ska jag en sväng till skolan. Har praktisk övning med basgruppen i eftermiddag. Vi ska öva på att bemöta närstående i sorg. Efter skolan ska jag veckohandla och sen är det fredagsmys!
 
Vad gör ni i helgen?
 
Sena dagar i skolan, då är det nästan kväll när man ska hemåt. Vackert är det i alla fall.

Recept

 
I söndags gjorde jag en plåt med GI-musli som sagt. Blir så himla gott. Jag är egentligen inte mycket för musli annars. Hittar aldrig någon som är god och som jag typ inte får tvinga mig själv att äta. De är ju oftast även fullproppade med konserveringsmedel och socker också så kanske lika bra? Bättre att göra eget :)
 
Jag har hittat receptet via Tasteline och här kommer receptet. Går väldigt fort att göra. Muslin håller cirka två veckor och gissar på att det blir ca 20-25 portioner (Jag kör halv sats eftersom jag är själv).
 
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Blanda 2,5 dl och 1/2 dl flytande honung
- Blanda i 5 dl havregryn, 5 dl rågflingor, 1 dl linfrön, 1 dl psylliumfrön, 1 dl kokos, 1 dl solrosfrön, kanel och 1 dl hackad mandel eller annat nöt.
- Lägg allt i en ugnsform och rosta i 25 min i ugnen. Rör om OFTA.
- Låt svalna och blanda i russin och/eller torkad frukt.
 
Klart!
 
 
 
 
I morgon har vi föreläsningar i Linköping 8-17 så blir en galet lång dag..Nu tvn och sen sängen. Hej på er!
 
 

Försökt gjort en god gärning

 
Tisdag! Har spenderat förmiddagen i skolan. Sedan jag kom hem har jag pysslat lite hemma, lagat mat, pratat med mamma på telefon och sökt ett jobb till. Ska på två intervjuer den 7/2 i Sthlm men vill ha några valmöjligheter till. Nu ska jag strax sätta mig och plugga, ska fördjupa mig i cancer denna veckan!
 
Fick ett samtal från blodtappen förut. Har ju "ansökt" om att bli blodgivare men det gick inte. Hade för lågt Hb för att ge blod. Hade 123 men för att få bli blodgivare som kvinna ska man ha 125. Ett normalt hb som kvinna är annars 120-150 och för en man 130-170 g/l. Jaja då har jag alla fall försökt att hjälpa till. Man kan ju alltid testa om ett par år igen. :)
 
 
Vi hörs!