2015 - Bästa året hittills!

 
Beskriv året med tre ord: Kärleksfullt, storslaget och händelserikt.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag gifte mig med mannen i mitt liv och så blev jag gravid. :) Köpte även en bostad. Mycket stort som hände.

13 juni 2015 <3
 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja det var lite babyboom speciellt på vännerna i Oskarshamn. En av mina bästa vänner Karin och hennes Henke fick en liten Gustav i januari. Sen fick Jennie sin Mio, Stockis och Aey fick Estelle och Lina fick sin lilla Vilda i slutet av året.

Beskriv din stil under året som gått? Avslappnad och lite tråkig tror jag. Dålig inspo.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 13 juni. Världens finaste dag - Vår bröllopsdag.

Vilka länder besökte du? Fokus låg tyvärr inte på resor detta år. Med både lägenhetsköp och bröllop fick pengar och tid gå till det. Men vi var på en fantastisk bröllopsresa i Sydfrankrike i juni/juli. Basen var Nice men vi åkte runt lite och besökt bl.a. Antibes, Monaco och Menton. Vi önskade oss bröllopsresan i bröllopsgåva av gästerna. Perfekt!

 Honeymoon!
 
Musslor i gamla stan Nice. Sommaren bestod lite av detta: God mat och vin! Fram till i augusti då jag plussade.
 
 
Bästa köpet? Våran lägenhet!!! Älskar den och att vi är numera är Nackabor. Trivs bättre på södra sidan om Stockholm än norra.
 
 
I nya köket och med nycklarna i handen. 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja vårat plus på stickan den 3 augusti. Jag ska berätta mer om plussandet i ett annat inlägg vet att jag inte gjort det än. Men det var absolut den bästa nyheten på hela året. Vi blev snabbt gravida och det var en lättnad såklart.
 
 
Vår lilla jordgubbe i vecka 13. <3
 
De bästa nya människorna du träffade? Hanna och Patrik ett par vi umgås med och som även var på bröllopet. De ska också ha barn nästa år. :)
 
Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Lite mer lugn och ro kanske. Har varit ett ganska stressigt år samtidigt speciellt våren och sommaren med både flytt och bröllop. Dock lär det ju bli lugnare i och med bebis i april. Ska bli skönt med lugnare tempo.

Vad önskar du att du gjort mer? Brukar alltid säga träna här men i våras tränade jag mer än jag någonsin gjort, var i toppform. Så får nog säga att jag nog skull tagit det lugnare framförallt på sommaren. Njutit mer.

Favoritprogram på TV? Vi bänkade oss som vanligt hela hösten framför Downton Abbey, nu för sista gången. Upptäckte även guldkornet Poldark!

Bästa boken du läste i år? Fick äntligen läsa något av Philippa Gregory igen. Lika bra som vanligt. Den blå hertiginnan hette boken. Läste mycket i somras men sen blev jag gravid och extremt trött och sen har jag inte kommit i gång igen. Planerar att läsa mer nu när jag går på graviditetspenning och 8 veckors eller mer väntan på bebis börjar.

Största musikaliska upptäckten? Miriam Bryant även om jag lyssnar lite på henne innan.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Jag inskolades på NAVE/R12 (våran övervakningsavdelning) i februari. Det har utvecklat mig enormt mycket som sjuksköterska och det har peppar peppar gått väldigt bra. Det är otroligt spännande och givande och har fått mig att fått upp ögonen för akut/intensivvård. Sen i oktober är jag dessutom bara placerad där pga av foglossning (kortare sträckor att gå). Jag känner mig överhuvudtaget väldigt mycket mer trygg i min sjuksköterskeroll nu.

Största framgång på det privata planet? Att jag och Andreas har jobbat in oss tillsammans. Nu har vi bott i hop i 1,5 år, varit tillsammans i 4 år, gifta 6 månader och väntar nu en lite knodd. Det känns som vi nu är väldigt sammansvetsade, klarat några tuffa grejer (läs bröllopsplannering och flytt =stress) och nu kan öppna ett nytt kapitel som vi är mer än redo för.

 Med lillen i magen.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Förra året var jätte bra och jag var så glad så det är nog samma detta år. Jag har varit glad med har haft några dippar av stress och graviditethormoner.

Vad spenderade du mest pengar på? Bröllop och lägenhet!

Något du önskade dig och fick? En graviditet. Vi hade planer på att börja försöka denna sommar/höst och det gick ju bra tack och lov.

Något du önskade dig och inte fick? Hade gärna haft råd/fått tid till en weekendsresa i höstas.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jobbade och på kvällen uppvaktade Andreas mig med blommor och presenter. Vi köpte hem thaimat och hade myskväll.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Näe jag tror inte det! Bästa året hittills!

Vad fick dig att må bra? Andreas, vänner och familj. Jag trivdes dessutom på hemmaplan. Behövde mycket nedvarvning för att orka med framförallt bröllopsplaneringen på våren. På hösten gillade jag att vara hemma pga graviditeten.

Vem saknade du? Framförallt vänner och familj i Oskarshamn.

Mest stolt över? Vårt bröllop! Det var hårt slit för att få det som vi ville ha det och i slutändan blev det så himla bra. Vi var så nöjda och lyckliga med dagen.
 
Dans på bröllopet. Älskar att stämningen blev så bra!
Som brud!
Högsta önskan just nu? Att förlossningen ska gå bra och att vi ska få en frisk och kry liten pojke <3

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Försöka leva mer i nuet och njuta av varje sekund känns extra viktigt med en liten bebis.

 

 Gott nytt år!!!!

 

 
 

Lediga dagar och graviditetspenning


Hej på er! Blev en lite bloggpaus här. Har njutit av min två sista semesterdagar. I går jobbade Andreas men det gjorde inget för jag hade en graviddejt på stan med två tjejer jag träffat via Facebook. Jag är ju med i två stycken gravidgrupper med bf i april och sen en tredje grupp med stokholmsmammaor våren -16. Så det var från den senare gruppen vi fixade i hop en fika. Många jobbade dock så vi var bara tre men det var så himla trevligt! Vi ska ha lite regelbundna träffar nu och sen blir med bebisarna i vår/sommar sen. :) I går fick jag även reda på att jag blev beviljad graviditets/havandeskapspenning. Så den 9 februari får jag gå hem. Så skönt att jag slapp och bråka med FK om det. Så lite drygt en månad kvar på jobbet känns både skönt och tråkigt. Från den 29 mars och till bebisen kommer ska vi försöka klara oss på Andreas lön. 


I dag var Andreas ledig igen. Vi skulle kollat barnvagn men vi tar det nästa helg i stället. Så vi åkte till Mall of Scandinavium med Anette och Thomas. Kollade affärer, fikade och åt indiskt. Nu har vi varit hemma en stund och jag vilar fötter och rygg. Sen ska jag plocka lite med barnkläder (fick två stora kassar med kläder av min vän Karin när vi var i Oskarshamn). Blir kanske någon film också senare.

Annars tillhör jag sorten som älskar mellandagarna. Lunket och att vardagen  och alla måsten inte kört i gång på riktigt än. Allt är liksom lite på paus. Himla skönt till efter nyår då brukar min rastlöshet vakna igen. 

Håller annars på med ett nyårsinlägg som kommer upp i kväll eller i morgon. 

Kram på er. 

Vecka 26


Hej på er! Tänkte uppdatera om hur det gick hos barnmorskan i dag. Jag gick in i vecka 26 i går dessutom så får bli en liten veckouppdatering också. Allt såg fint ut hos barnmorskan. Blodtrycket var 125/60, blodsockret var bra och hb:t (blodvärdet) var lite lågt men mitt ferritinin (Järndepåer) ligger bra så behöver inte äta järntabletter än. Däremot behöver jag själv känner jag bli bättre på att ta mina gravidvitaminer igen.. Har slarvat sen vecka 20 ungefär då riskerna minskade men behöver ju ha dom mest för mitt eget mående nu. Det är ju även järn i dom så vore ju bra att ta dom regelbundet igen. 

Bebisen verkade må toppen och han sparkade lite på dopplern. Hjärtljudet/hans puls låg på 136 denna gången så stämde ju mer på pojke nu enligt myten. ;) SF-måttet var på 26 vilket var helt normalt. Blir spännande att följa!

Annars pratade vi mest om ev. Sjukskrivning.. Jag har ju både foglossning och en del sammandragningar. Tycker dock det är svårt att avgöra nu under semestern om jag behöver bli sjukskriven (helt eller deltid) eller inte. Så ska jobba nyårshelgen och se hur det känns. Går det inte ska jag ringa tillbaka nästa vecka så får jag träffa en läkare. Just nu kan jag väl ärligt säga att det känns ganska tufft att jobba igen men det har varit så upp och ner hela gravidteten så vet ändå inte... Hade ju helst jobbat fram till gravpenningen i februari. Fick även ta en urinodling igen då jag har sammandragningar och GBS så kan ju vara en urinvägsinfektion igen.. 

I övrigt så här i vecka 26 mår jag relativt bra. Värst är såklart foglossningen men energin är annars på topp. Jag har köpt omeprazol i dag för sura sippstötningar då de börjar bli lite jobbigt. Har även en del kramper i vaderna om nätterna så ytterligare en indikation på att ta graviditetsvitaminerna som innehåller magnesium, kanske till och med behöver köpa extra? Annars sover jag gott och äter bra. Ingen superhunger eller extrema sug. Dock slinker det ner lite socker varje dag. ^^ Men men så länge det inte blir för mycket. Jag behöver inte väga mig hos barnmorskan då jag får ångest men jag säger vad jag gått upp till henne och hon tyckte jag än så länge hade en helt normal viktuppgång. Skönt :) Det där med vikten är ju lite av en fixering tyvärr.. Som sagt mår jag ganska bra och njuter av min lilla killes dagliga rörelser. <3 På onsdag ska vi påbörja provandet av barnvagnar. 

Ännu en bild från juldagen på oss. Vecka 24+ 5.