Jul i Oskarshamn

I går kom vi tillbaka till Stockholm igen för nyårsfirande på hemmaplan. Har haft ett par underbara dagar i Oskarshamn men som alltid går det för fort. 


Här är lite bilder: 


Annandagen hos mamma och Thomas och lilljul med hela den sidan.
August åt julmat igen. Nam nam sa han.
Och så fick han julklappar igen, bl.a. Den här ratten.
I tisdags var det lilljul med pappas sida. Började med kalkon hos farmor och Ulf och sen efterrätt, julklappsspel och sällskapsspel hos pappa och Stefan. Supermysigt!
August fick ännu mer julklappar...
Så tacksamma för allt han fått.
På onsdagen var vi först hos emmelie och Frank på fika och sen var vi på middag hos mormor.
August ville gärna riva julgranen..
På torsdagen fick vi träffa Hedvigs och Idas nytillskott Eira och Isak. Supermysigt.
Bebisgos med Eira.

Torsdagen bjöd även på ytterligare en fika hos emmelie och Frank och sen åkte jag och Emmelie och hälsade på Karin. Blev en tjejkväll och jag fick lite egentid, jätte skönt.


Innan vi åkte hem i fredags blev vi även bjudna på en hotellfrukost på Corallen utav farfar. Gott och trevligt. 

Tack Oskarshamn för massa fina dagar! 

2016 - Augusts år ❤

 
Beskriv året med tre ord: Lugnt, roligt och kärleksfullt (även omtumlande).  

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? JA! Jag blev mamma. Kan inte bli mera nytt eller större än så. Gick ju även i samband med det igenom en förlossning. 

Finns det något datum från 2016 som du aldrig kommer glömma? 14 april 2016 när August föddes. Bästa dagen någonsin. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja det var återigen babyboom. Ida fick en Isak. Hedvig fick en Eira. I Norrköping fick hela 7 kompisar barn. Och så fick ju Hanna och Patrik sin Louise. Och Carl och Jeanette fick ju Josephine. 

Beskriv din stil under året som gått? Haha stil och stil... Det var en ganska total avsaknad av stil men får väl säga bekvämt då. 

Vilka länder besökte du? Tyvärr inga alls. Har typ aldrig rest så lite som i år. Men det passade inte att resa riktigt detta år med graviditet och sen bebis. Föräldrarpenningen är ju heller inte så fet att resa för.. 
 

 Bästa köpet? Vi köpte en tvättmaskin för några dagar sen. Jag gissar på att den blir bästa köpet. Gammal man har blivit när man säger så. ;) Även vår underbara bärsele ergobaby adapt är ett bästaköp för detta år! 
  
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja att få följa vår sons utveckling. Det är otroligt hur roligt det faktiskt är. Hela han är ett litet lyckopiller som kan vända den mest dåliga dagen till något bra. Älsklingen vår. 
 
 
De bästa nya människorna du träffade? Oj! Massa faktiskt. I och med mitt nya mammaliv lärde jag känna massa nya människor. Det är som att en hel ny värld öppnar sig. Lärde känna en hel del folk i Saltsjö-Boo också. Jätte roligt. De bästa nya personerna var ändå Ninni, Malin, Monica, Josefine, Caisa, Maria x2, Evelina och Birgit. Alla nya vänner var en av de absolut bästa sakerna med 2016. 
 
Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Ja mer resor vore roligt! Jag hoppas att Andreas och jag kan komma i väg på en weekend någon gång under sommaren eller hösten. Drömmer om London! Överlag känner jag mig redo för lite mer fart och fläkt. Ska försöka få till en egen helg någonstans också, skulle vara kul att åka en helg till Emilia tex. Andreas och jag har även pratat om en kryssning. 

Vad önskar du att du gjort mer? Läst med böcker och kanske tränat mer. 

Favoritprogram på TV? Krig och fred som vi såg i våras på SVT var bra. Annars blir det mest Netflix där Shameless, The Paradise  och orange is The new black var bäst. 

Bästa boken du läste i år? Tyvärr läste jag inget skönlitterärt. Jag orkade inte som gravid och sen har inte lusten och ron infunnit sig med en liten bebis. Får väl typ säga "Att föda" av Gudrun Abascal. :P

Största musikaliska upptäckten? Har inte direkt lyssnat på så mycket musik heller... 

Vad var din största framgång på jobbet 2016? Hihi jag blev sjukskriven redan 20 januari och har inte jobbat sen dess. Ser dock fram emot att börja jobba igen i april! Ska bli både roligt och skrämmande.. 

Största framgång på det privata planet? Att vi blev föräldrar och att vi överlevde första tiden med bebis i hop, vi teamade bra och har växt i våra föräldrarroller. Även om det är mycket nytt fortfarande såklart. 

 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit mer lycklig än tidigare år. Men sen har jag även varit mer ledsen. Var ganska nere sista månaden av graviditeten och även första månaden med bebis. Sen har man ju även haft en hel del känslodippar som förälder. Det är verkligen ett tufft jobb! Men som sagt jag har även varit lyckligare. August är det bästa som hänt mig. 

Något du önskade dig och fick? En frisk välskapt liten bebis. <3

Något du önskade dig och inte fick? En lätt förlossning hehe... 

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Myste med mina killar. Det var första advent och vi var mest inomhus. Andreas lagade en god middag och vi åt tårtrester och lekte med August. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Näe det kan jag nog inte säga. En bättre start på föräldrarlivet kanske. Det var så mycket där i början med en jobbig förlossning, Andreas som var arbetslös, jag som mådde dåligt och en bebis som rasade i vikt första dagarna. 

Vad fick dig att må bra? August!!! Min älskade August. Även Andreas och att jag hittade så många nya vänner. Föräldrarledigheten har oftast varit väldigt rolig. 

Vem saknade du? Min familj i Oskarshamn. 

Mest stolt över? August! Alla hans framsteg och över att han är just vår son. Världens finaste. 

Högsta önskan just nu? Att det ska bli ett hälsosamt och lyckligt år för våra familjer och vänner. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Det får helt klart bli ett mer hälsosamt år även om slutet på detta år varit bra i den kategorin. Jag önskar bli av med mina graviditetskilon, komma i form och äta ännu mer hälsosamt. 

Gott nytt år!!!! 

 

Höggravid. Det var inte lätt!
En nyfödd älskling!
Mina älskade killar.
Våren kom.
Barnvagnspromenader.
Bebishäng i soffan.
Mormor fyllde 80 år och August åkte till Oskarshamn för första gången.
Första mötet med morfar.
Firade 1-årig bröllopsdag den den 13 juni.
Mammafikor!
Midsommar 2016.
Hehe blev ingen bra bild här inte, men sommaren kom.
Semester i Oskarshamn i juli.
Utflykt till Sandhamn i augusti.
Premiär på öppna förskolan där vi hängde en del.
August döptes den 24 september. En väldigt fin dag.
Träff med aprilgruppen i oktober.
August började äta enligt blw.
En vecka i Oskarshamn i oktober.
Vintern kom.
Och julen.

Julafton och juldagen

God jul på er! Vi har haft en jätte fin jul så här långt. Jag är dock dunderförkyld och känner ingen som helst smak av någonting. Så det har varit tråkigt eftersom julen handlar väldigt mycket om mat. Men men man kunde varit sjukare också. 


I lördags hade vi vår första julafton som värdpar jag och Andreas. Det var riktigt roligt och det blev lyckat. Alla vara så glada och tacksamma. Vi med! I går var vi hos svärföräldrarna. 

Här är lite bilder från Augusts första jul. Magiskt.❣


Dukningen!
Glögg när gästerna precis kommit.
Kaffe efter julmaten.
Öppna julklappar med farfar.
Julklappsspelet.
Lek med nya leksaker på juldagen.Starwars från farbror, klossar från farmor och farfar och en minikulbana från oss.
Nya kläder från P&P av farmor och farfar
Fönsterlampa från oss.
Kofta från farbror Mathias med ett par snygga byxor till.
Sen fick han en Noas ark från farmor och farfar som nog blev bästa julklappen. Jätte fin men mass läten och sånger.
I går. Middag och mer julklappar hos svärisarna.

Nu sitter vi i bilen mot Småland för mer julfirande. Ska bli härligt! Vi hörs.