8 månader

I går blev vår älskade busunge 8 månader! Jag vet att jag tyckte 8 månader lät så stort när han var nyfödd och nu är vi där! Men denna åldern är helt underbar måste jag säga. Från 6-7 månader och fram till nu har jag njutit så mycket av honom. Han är så rolig och charmig och det händer så mycket kul hela tiden just nu.


- Han är nu 74,5 cm lång och väger 8890 g så han nådde inte ända fram till 9 kg. Han följer fortfarande medelkurvan på vikten och övre (+ 1 sd) på längden. 

- Han har mest 74 kläder men kan ha bodys i 68 fortfarande och så kan han ha några få plagg i 80. Storlek 4 i blöjor.

- Han har nu 3 tänder. Två nere och en uppe. 

- Han har som sagt börjat resa sig upp med hjälp av lägre saker. Han ålar sedan länge men har nu börjat ställa sig på alla fyra. I dag kröp han två tag eller vad man ska säga. Så känns som han även kommer krypa snart. 

- Han säger näe och nej när han inte vill men inget tal i övrigt. Förutom när det är mat på g då säger han NAM NAM!! Även när han äter brukar det vara nam nam och mmmm! Han älskar mat speciellt hemlagad.

- Han äter bra till frukost oftast en halv portion havregrynsgröt. Sen äter han alltid lunch och middag oftast väldigt bra minst en av gångerna. Han brukar även äta minst ett mellis. Resten av "måltiderna" får han ersättning. 

- Han somnar ca 19:30 och läggningen går sedan någon månad tillbaka mkt lättare, oftast somnar han på 10 min. Han somnar i sin säng i mörkt rum. Vi sitter bredvid tills han somnat. Jag har börjat sjunga några vaggsånger vid sänggående också. Innan gick det inte för han blev bara speedad men nu blir han lugn av det. 

- Leksaker är inte jätte intressant just nu utan här hemma är det mesta skor, petflaskor och slickepotten som är skoj att leka med. Han kan ligga i evigheter vid skostället och plocka med våra skor. Haha. På öppna förskolan är det bollarna som är roligast. 

- Han är otroligt gosig nu och vill gärna vara i famnen och på eftermiddagarna kan han tom somna i famnen. Supermysigt! Men visst han är ganska klängig i och med den nya fasen så kan det vara lite jobbigt också. 

- Han sover numera oftast bara två pass dagtid. Oftast ca 2 - 2,5 timme sammanlagt. Han sover 12 h på natten i bland utan några uppvak men oftast med 1-2. Många gr räcker det att stoppa in nappen så somnar han om direkt. Men sista tiden har jag ofta fått bära in han till oss vid 2-3 på natten. Tror det handlar om fasen. Tycker dock det är väldigt mysigt att sova i hop så det gör inget. Så länge vi får sova alla tre. ❤️ 

- Han älskar att busa och buset bara glittrar i ögonen på honom. 

Älskade unge vad vi älskar dig grattis på 8-månadersdagen. 


Kommentera här: