Julfix

Såhär inför jul har man ju en del måsten eller julpyssel låter trevligare. Desto äldre man blir desto mer har man att styra med inför jul. Med ett hem och nu en egen liten familj växer listan men än så länge är det inte så mycket. Lär väl blir mer desto äldre August blir. Man pysslar ju och fixar mycket för barnen.

På min todo-list inför julen står det detta: Julpynta, baka lussebullar, göra julgodis med svärmor, göra en julskinka, handla julklappar, slå in julklappar, julhandla inför julafton (mat osv) och hyra bil till Småland.

Än så länge har jag julpyntat och bakat lussekatter. Även handlat en del julklappar. Det är väldigt lite julklappar att handla i år då vi ska köra julklappsspel hos både mamma, pappa och mina svärföräldrar. Så jag ska handla till spelen, till Andreas (vi tycker det är mysigt att handla klappar till varandra) och så till barnen. Med barnen menas August, Ariel och mina guddöttrar/fadderbarn (brukar bara köpa något litet) . Till min förvåning är typ de flesta julklappar redan inhandlade. Har köpt några från jultidningarna, en från inredningspartyt och några genom e-handeln. Så nu är det bara något litet kvar till Josephine och Saga och en klapp till julklappsspelet hos svärisarna. Sen är jag klar. Så får blir en dag på stan för inhandla det och så måste väl Andreas handla till sina spel också.

Denna vecka ska vi göra skinkan och ev hyra bilen och veckan efter får vi se till att hinna med att göra julgodis och handla julklappar. Det bästa är att man har nästan en hel vecka på sig efter fjärde advent att fixa allt. Då får vi nog slå in julklappar och julhandla mat och sånt.

Nu undrar ni kanske vad August ska få i julklapp av oss och det blir mest "tråk/måstesaker". Han förstår ju inget än och släkten kommer nog stå för en hel del leksaker. Så av oss blir det en fönsterlampa till hans rum och en liten leksak (en nyckelknippan i trä som jag inte kunde motstå på rean). Han har även alldeles nyligen fått en bilbarnstol och en potta. Så även det är väl lite halvt julklapp också även om vi inte kommer slå in det och han redan använder pottan.

Vad ska era små få? Är ni lugna över allt julbestyr?

Oh så mysigt jag bara älskar december och julen. ❤️

1 Johanna:

skriven

Jag har inte gjort nånting... eller ja, satt upp de två julstjärnor vi äger och klätt julgranen (tar alltid fram den senast första advent). Men julklappar... har bara köpt till ett av syskonbarnen. Hjälp vad det stressar mig. Och med husköp och alla utgifter som kom och fortsätter komma med det är det inte så att det egentligen finns pengar till julklappar heller, puh...

Svar: Oj ja lite svår tid att flytta på på ett sätt. Det är ju så mycket på alla sätt med en flytt. Det ser himla fint ut i alla fall. 😀
Cassandra

Kommentera här: