Första skrattet och föräldrargrupp


Hej på er! I dag har vi varit på föräldrargrupp på BVC. Väldigt trevligt och det kändes som att vi nog skulle kunna umgås allihopa på fritiden också. Vi var 6 familjer. Tre pappor var med också, men Andreas jobbar. Det var vår BVC-sköterska som höll trådarna först. Hon är supermysig. Denna gången pratade vi mest om den första tiden. Jag fick även väga August i slutet av träffen då han strular lite vid maten sista tiden. Det var dock inga problem. Han har nu passerat 6 kg-gränsen och vägde 6170 g. Så 500 g upp lite drygt på tre veckor. 

Efter träffen var August grinig och övertrött. Satte han i selen och han somnade på några minuter. Så då kunde jag även handla med honom i selen. Så mysigt att ha han så nära. <3 

I morse kom första riktiga skrattet när han busade med Andreas. När vi kom hem lekte vi lite och då det kommer igen, flera gr. Så vi skrattade i kapp här båda två. Världens mysigaste ljud!!! 

Mammas och pappas "bröllopskuddar" var intressanta. 

Blir mer och mer frälst i denna. I natt sövde jag August på 2 min i denna efter han ätit och inte riktigt kom till ro trots både amning och ersättning. Lätt att ta på är den också. 

Lite mer reafyndKunde som sagt inte låta bli att kika in på Lindex i dag. Jag har köpstopp till mig själv men till August i Stl 74 får jag köpa om jag hittat ngt billigt! Till min stora glädje var det äntligen rea på den marinblå "teddyjackan". Spanade på den i Stl 56 innan August kom men dagen vi skulle köpa fann den inte. Nu kapade jag en i 74 för halva priset. Blir perfekt som tidig höstjacka. Hittade även en pyjamas och byxor. Även pyjamasen har jag spanat på innan. Fick alla tre plagg för 250 kr. :D 

Nu sitter jag faktiskt på balkongen och solar. August somnade äntligen ordentligt efter en grinig och övertrött dag. I skrivande stund har han sovit i 1,5 timme och jag har både hunnit organisera hallgaderoben lite bättre, betalat räkningar, rivit kartonger och läst en stund på balkongen. :)

Ska strax börja med middagen. Kör simpel i dag. Ärtsoppa med knäckebröd. 

Tjing! 

Förskolejakt...


Hejsan på er! Vi kom precis in efter en promenad och lite ärenden. Har hämtat paket, varit på Apoteket och så kunde jag inte låta bli att kika på Lindex sommarrea. Hittade lite nytt till August.. Våra dopinbjudningar har redan kommit så hämtade bla dom. Visar dom när de är skickade sen. Vill att de som är bjudna ska se dem "live" först innan dom ser det här.

I går hängde vi som sagt i Vasaparken med Fellmans. Väldigt mysigt. Åt sallad och drack vin. August var väldigt lugn och somnade för natten i vagnen på vägen hem. 


Annars är jag även på förskolejakt. Har den senaste veckan rekat 3 förskolor. En av dem är vi riktigt sugna på. Verkar ha en bra pedagogik, ligger nära och har en fin utegård. I Nacka kommun får man ställa sig i kö vid 3 månader så det är snart dags. 5 förskolor får man ställa sig i kö på i rangordning. Hoppas dock verkligen vi får detta första alternativ. De andra fyra har alla något litet minus. Framförallt avståndet,.. 

Har ni andra med småttingar börjat fundera på förskola?