Torsdag


Hej på er! I dag sov jag ända till 9:00 var länge sen. Åt sen frukost och först nu ska jag hoppa in i duschen. Funderade på att gå på gravid/mammalunch i dag men känner att energin inte riktigt räcker till. Är lite låg också.

Har några grejer jag ska ner och fixa i Orminge centrum ist. Skicka tillbaka min TENS som jag hyrt. Har ju skaffat en ny anpassad för förlossningen i stället nu. Måste även till Apoteket och köpa vätskydd till vagnen bl.a. Måste även köpa nytt smink på Kicks. 

I går var jag däremot ute och fick lite socialt. Svärmor körde mig till barnmorskan och sen tog vi en lunch/fika på Espresso House. :) 

Hörs senare! 

Vecka 39


Vecka 39 och i dag är jag i 38+3. Har varit hos barnmorskan även i dag. Mitt blodtryck var bra 120/85 och lillens hjärta slog fint på 140. 

För förstföderskor är ju barnen ofta fixerade vid den här tiden men inte min busunge inte! Förra veckan var huvudet ruckbart men denna veckan var det rörligt igen... ^^ Läste dock på lite om det och det behöver inte innebära så mycket mer än att jag har ett rymligt bäcken och barnet liksom inte fastnar där nere. Känns inte som han kommer fixera sig alls nu. Huvudsaken är att han ligger med huvudet ner i alla fall och de har han gjort sen vecka 34 nu. Det här gamla med att man ska åka ambulans med mera vid rörligt huvud om vattnet går för att inte klämma navelsträngen stämde inte längre. Däremot ska man åka till förlossningen med en gång men man behöver inte ligga ner osv men heller inte vara ute och gå långsträckor. Vissa barn fixerar sig alltså eller sjunker ner tillräckligt långt dagarna innan förlossningen eller till och med under förlossningen. Så krasst sätt behöver det inte innebära att jag går över. Hoppas inte. 

Annars så jag fortsatt skittrött!! Att gå in i vecka 39 var som att springa in i en vägg. Foglossningen är lite sämre igen. Näsan är jätte täppt och jag har blivit så himla flåsig pga det. Jag håller mig mest hemma. Riktigt svårt att ta sig ut nu. Fingrarna är fortfarande som korvar och ganska ömma. Tycker underbenen möjligen är lite svullna också. Hade gått upp 2 kg denna veckan så misstänker att mycket är vätska nu. + 19 kg nu.. 

Tankarna är mest vid förlossningen och på hur bebis är och ser ut. 

Längtar förfärligt mycket efter att graviditeten ska ta slut nu och bebislivet ta vid. 

Vecka 39. 38+2 här. 

Godmorgon!

 
 
 
Godmorgon! Här skiner solen och det ser väldigt skönt ut ute tiil skillnad mot i går. I dag ska jg ut en sväng. Ska nämligen till barnmorskan och kolla läget med blodtryck med mera. Blir ju att gå dit varje vecka nu fram tills lillen tittar ut. Oh vad jag längtar nu!! Känner mig verkligen redo och nyfiken på detta nya kapitel i vårt liv. Så länge passar jag dock på att njuta av sparkarna och rörelserna där inne. Kommer inte sakna den stora magen men rörelserna av ditt barn inuti i dig själv är tusan helt magiskt. Sa till Andreas att vi får passa på att njuta av hans små fötter och rumpa som sticker ut titt som tätt innanför magen nu. Fast nu längtar man ju efter det riktiga bebisfötterna!!! Har fortfarande svårt att fatta att detta barn är vårt barn. Att bebisen vi kommer komma hem med är vår bebis och vårt ansvar. Så stort!
 
I går blev våra vänner Sandra och Björn stolta föräldrar till en liten gosse, två dagar innan BF. Grattis fina ni!
 
I övrigt har jag en del att fixa i dag med försäkringskassan bl.a... Min graviditetspenning gick ut i går men enligt läkaren är jag sjukskirven till förlossningen så måste ansöka om sjukpenning igen. Himla krångligt för både mig och FK. Hade varit bättre om jag fått vara sjukskriven hela tiden i stället..
 
I går fick vi hem förstoringar av våra bröllopsfoton och de blev så himla fina. Ska beställa fler senare men nu ska vi rama i de vi fått hem. Tänker även fixa fotoböcker av bröllopsfotona lite pö om pö. Himla bra med fotoböcker nu när klassiska fotoalbum gått ur tiden.
 
Hoppas ni får en fin dag, ska lägga ut en veckouppdatering om vecka 39 senare. Kram