De senaste dagarna


Godmorgon! Här vart det tyst ett tag men det har varit fullt upp sista dagarna.  Varit ute på en del saker och så fullt upp med bebis på kvällarna. August har varit ganska grinig senaste kvällarna. Har upptäckt att han blir väldigt grinig när det är varmt. Får se hur denna sommaren går. ;) Tur vi har en sval lägenhet i alla fall. Snart är det även dags för nästa utvecklingsfas. Den infaller runt 8 veckors ålder och August blir 7 veckor nu på torsdag. 

I söndag hade vi en mysdag, jag, Andreas och August. Vi var på Nacka forum och shoppade, fikade och åt lunch. Blev en bra mors dag även om Andreas inte riktigt fattat att jag även hade uppskattat ett kort, en blomma eller något liknande. Vart lite besviken, men de firar inte i hans familj så han förstod aldrig att det var viktigt för mig. Har ni andra mammor blivit firade? Det största är hur eller hur att ens få vara mamma. Så tacksam att jag har fått bli Augusts mamma. <3 Älskar dig min lilla goding!! 

I går var vi inne i stan igen. Lunchade med "mammagruppen" denna gång med Maria + Ludvig, Monika + Elsie och Jeanette som fortfarande är preggo. Mysigt! Har blivit en baggis att åka kollektivt nu. Vi åker både buss och tunnelbana utan problem. August älskar att åka bil, buss etc så han brukar mest sova. Riktig storstadsbebis. ;) 

På bussen i går. 

I eftermiddag ska vi till barnmorskan på efterkontroll och "utskrivningssamtal". Ska bli kul att få visa henne August som hon följt 9 månader i magen. Gillar min barnmorska skarpt så ska bli skönt att gå igenom förlossningen med henne. Har några frågor som jag funderar på angående den. Innan dess försöker vi nog ta oss ut på en promenad eller sätter oss i parken. Sommar nu ju. :) 

Annars denna veckan ser jag fram emot fredag, då åker vi nämligen till Oskarshamn och stannar till måndag. Ser fram emot att träffa alla och få visa August för dom som inte träffat honom. 

Ha en fin dag i solen! Kram


Helg!


Godmorgon! Här har vi åter igen en sovande bebis i famnen och en kaffekopp i handen. Typiskt att han alltid somnar igen en timme efter vi gått upp. Får se om jag går och lägger mig igen eller inte. Har än så länge bara hunnit äta halva min frukost. Runt lunch ska vi gå gå utanför dörren och titta lite på Ormingekarnevalen som är precis utanför dörren i parken nedanför oss. Marknad och tivoli. 

I går var Andreas i väg på galej på kvällen och jobbade på dagen. Men vi hade mysigt sällskap hela dagen. Först var vi på en trevlig mammalunch hos Ninni och på em/kvällen var vi hos svärföräldrarna på fredagsmys. 

Såhär glad var August i går över att det var fredag. 

Trevlig helg! 

Våra nätter


Fick en fråga om hur våra nätter ser ut. Vi har faktiskt haft rutin på våra nätter sen August var ungefär 1-2 veckor gammal. 

Vi brukar amma en liten stund på kvällen men sen ger vi ersättning (delammar) runt 20-tiden. Efter det börjar August bli trött. Vi byter blöja och  till pyjamas sen somnar August på någon av oss i soffan och när han sover tillräckligt djupt bär vi in han till spjälsängen (sover i den fast i nestet). Då är klockan ca 21-22. Fram tills för ca 1 vecka sen sov han i babynest mellan oss men nu sover han oftast i sin säng, sen kommer han över till oss runt 5-tiden då vill han vara nära oss. 

Från 21-tiden sover han fram till 2-3 då vaknar han och vill amma. Då liggammar vi. Tar ca 30 min- 60 min med att amma, byta blöja och natta om.
Sen vaknar han igen runt 5-tiden, då tar jag över han till sängen och så liggammar vi igen men den gången sover jag samtidigt. Så då slumrar vi till från och till så fram till 7-8, i bland lyckas jag lägga över han i babynestet här. Vissa dagar kan han sova längre än så också men oftast inte.

Han är väldigt lugn på nätterna så jag tar nätterna själv. Tycker vi sover helt okej och jag är inte alls så himla trött om dagarna på kvällarna kan jag däremot känna av att sömnen alltid är hackad. Men ska inte alls klaga vi har ritkigt bra nätter för att ha ett spädbarn. 

Det roliga är att han knappt kändes av om nätterna i magen heller.

August har sin gnäll/skrikperiod mellan 19-21, då är det inte mycket som duger.. 

Ni som har bebisar hur sover dom och när är skrikperioden om de har någon?