7 månader

Då var vår älskling 7 månader! Han blev det i måndags. Närmare ett-årsdagen nu än dagen han föddes, så sjukt att det går så fort. Men jag måste säga att jag älskar den här åldern han är i nu!!! Det blir verkligen bara roligare och roligare att ha barn. Han är så charmig och kul just nu. Händer massa hela tiden och han har verkligen blivit en egen liten person.

- Vi har inget BVC-besök vid 7 månader men tror han väger runt 8,5 kg. Vi har försökt mäta han här hemma och han verkar vara ca 72-73 cm lång.

- Han har storlek 68/74 på kläder nu. Blandar friskt i de storlekarna men han har även storlek 80 i sin vinterjacka och 62 i någon pyjamas.. På blöjor kör vi storlek 4 nu.

- Han har fortfarande två tänder men sista dagarna har han haft ett typiskt "tandsprickningsbeteende" och jag anar nya tänder så tror det är fler på g upp.

- Han är numera snabb som en lite vessla på att åla och han är runt i hela lägenheten. Tar sig över trösklar och hinder. Ligger gärna under bord och stolar, hehe.

- Han har fått ytterligare flera ljud och läten och det börjat låta mer som ord. Säger ofta näe och nej när han är ledsen. Tror att mamma och pappa kanske kommer snart.. Vi får se men låter lite så. Han är även börjat göra illtjut när han blir arg eller frustrerad.

- Äter numera riktigt bra. Har kommit på hur man tuggar och sväljer bitar (ger bara plockmat då vi kör blw). Har kunnat dra ner en del ersättningen. Han är särskilt förtjust i vårrullar, banan, gröt, majskrokar, klämmis, frukt, gurka, korv, pasta, blodpudding, avokado, ris, tunnbröd och smör.

- Sover numera på eget rum. Runt 5-6 är han hungrig och efter den flaskan sover han två timmar till mellan oss i vår säng. Han somnar runt 20:00 på kvällarna. Sover peppar peppar ganska bra just nu.
Sover sammanlagt 2-3 timmar på dagen fördelat på 3 tillfällen.

- Just nu är favoritsysselsättningen att åla runt och undersöka. Han är inte så intresserad av sina leksaker utan saker som typ skor, köksredskap och liknande är roligare att undersöka. Han gillar böcker, sång och ramsor och att bli hissad i luften. Även att blir kittlad är roligt.

- Han har blivit jätte gosig och kommer gärna ålandes mot en för att bli upplyft i famnen eller knät. Då gosar han in sig och kramas hårt. Han har även börjat att försöka pussas och så gillar han att gosa näsa (näsgnugg). Då vänder han sitt lilla ansikte upp emot än och man smälter ju.

- Segeln är väldigt rolig och han ålar gärna dit och pratat lite med sin spegelbild.

- Hoppgungan och gunghästen börjat bli rolig.

- Han kan vara reserverad och blyg för främmande människor särskilt män. Fast även för typ hans farfar och farbror i början, men sen går det över och då är han social och solig till sättet. Han kan bli lite orolig om vi ex lämnar rummet och gråter en liten stund när pappa går till jobbet.

Med ett snöre i munnen..
Hopp hopp..

Kommentera här: