6 månader

Då var den här lilla killen ett halvår. Helt galet! Tänk att om lika lång tid till har vi en ett-åring! Går knappt att förstå.

Här är en liten utvecklinsuppdatering!

- Han väger nu 8025 g och är 71,5 cm lång. Han hade gått upp riktigt bra i vikt denna gången. Han börjar till och med få lite hull och runda goa kinder. Annars är det en modell flaggstång vi har här hemma.

- Han har storlek 68 i det mesta men kan ha några enstaka bodys i 62 och några byxor, pyjamaser och jackor i 74. Han har storlek 3 i blöjor men köper nog 4 nästa gång det är dags att köpa nya!

- Han börjar bli lugn vid lässtunderna och tycks njuta mer av det ist för att bara vilja äta böckerna! Sång och ramsor är kul. Särskilt prästens lilla kråka!

- Annars älskar han olika ljud nu. När man härmar olika djur eller gör massa andra konstiga ljud då kiknar han av skratt. Han gör även själv pruttljud med munnen. Pruttas på mage och hals är ju en klassiker som är kul även här. Flyga flygplan är också roligt.

- Han tar sig fram med hjälp av att dra sig fram med armarna sen någon månad tillbaka. Går ganska fort nu och han har börjat undersöka lägenheten flitigt. Han sitter själv utan stöd sen ca två dagar tillbaka även om han fortfarande kan tippa i bland. Han hatar att ligga på rygg och det är en pärs med på och avklädning och blöjbyten. Han är som en ål. Så ofta får vi byta på golvet.

- Han har börjat äta riktig mat men får inte i sig några större mängder än. Har svårt att koncentrera sig på att äta ur flaskan samtidigt om det händer för mycket runt i kring. Helt omöjligt att få han att äta om vi ex är ute någonstans. Knepigt! Han älskar annars att sitta med vid matbordet och få smaka på riktig
mat.

- Nätterna funkar men är oroligare än innan. Mycket spring med napp och söva om. Han vaknar dessutom när vi går och lägger oss. Ska pröva eget rum snart. Sover annars 3-4 gr/dagtid ca 3 timmar sammanlagt samt ca 11 timmar på natten. Vill gå upp strax efter 7 nu för tiden. Jag föredrog 8.. ;)

- Har även börjat göra lite roliga miner speciellt den här nedan "fiskmunnen".

- Han har nu två tänder fram i underkäken. Supersött!

Kommentera här: