12 månader

August blev ju 12 månader den 14.e men har inte hunnit uppdatera så gör det nu. Vi var på Bvc i går och tog vaccin. De gick bra, ledsen såklart men det gick fort över och sen somnade han som en stock. På kvällen hade han varit lite gnällig men inte mer än så. Han brukar inte reagera så mycket på vaccinen. 


- Han är nu 80 cm lång och vägen 10420 g. Följer medelkurvan på vikten. 

- Han har mest storlek 80 på kläder men har lite överdelar i 74 fortfarande. Blöjstorlek 5. 

- Han har 8 tänder. Fyra uppe och fyra nere men han har börjat dregla igen så undrar om det är fler på gång. Går fort nu. 

- Han står själv utan stöd och kan ta några steg. I helgen gick han ca 13-15 steg själv så det verkar som gåendet verkligen är på gång. Jag tror han kan gå men han verkar inte riktigt våga helt och hållet än. Annars kryper han. 

- Han sover bara en gång per dag nu och lägger sig för natten runt 19-19:30 men känns som det börjar bli tidigare och tidigare läggningar nu i och med bara en sovstund dagtid. Han går upp mellan 6-7 på morgonen, även det börjar bli tidigare oc tidigare..

- Hans favoritmat just nu är youghurt med havrefras, smörgås, leverpastej, fisk, potatis, kyckling, korv, kalvsylta, banan och apelsin. Men han är matglad så oftast går det mesta ner. Han äter själv det vi äter och är på gång med att kunna hantera sked och gaffel själv nu. :D

- Han säger mamma och pappa och nu i helgen började han även säga hej och titta. Annars är det mest peka på allt och säga "dä" nu. 

- Han älskar att leka med dammsugaren, dansa, kasta saker (!!), bada, få i klossar i en låda och titta i böcker. Sen tycker han alltid om när vi umgås med folk, såväl vuxna som barn. 

Får se om jag uppdaterar månadsvis hädanefter eller varannan var tredje månad om hans utveckling. ❤
Kommentera här: