Höstlista

Nu står hösten för dörren och därmed tänkte jag göra denna höstlista som cirkulerar på nätet. Jag älskar ju hösten, det är definitivt den tiden på året som jag mår allra bäst. :) 

Mina planer för hösten:

Det blir mest att få vår nya vardag med jobb och förskola att gå i hop. Något jag ser fram emot. Tycker det känns mysigt med ett riktigt vardagsliv. Augusts förskolestart blir ju helt klart den största händelsen.

Jobbmässigt ser jag fram emot att fortsätta gå mer och mer på strokelarm och ha samordnarrollen lite mer. Ser även fram emot neurologikursen jag ska läsa i höst. 

Hösten kommer även fortsätta handla om min viktresa. Jag har snart gått ner 7 kg och ca 10 till ska bort. Så träning och bra kost tar mycket tid av mina tankar, men jag gillar det. Vill ni följa min viktresa kan ni göra det på Instagram under Vvcassandra. 

Nöjesmässigt ser jag fram emot en helg utan barn tillsammans med Andreas då vi åker till Malmö på weekend i höst. Jag ska även fylla 30 och planerar att ha fira med påmpa och ståt! 

Bästa höststället

Oskarshamn! Jag brukar alltid åka dit på en weekend varje höst och det brukar ofta vara extra härligt då. Både mamma och pappa har braskamin. Dödelhultsdalen är så vacker i sin höstskrud. Här i Nacka är ju alltid Nyckelviken underbar att träffa årstiderna i. 

Vad ser du mest och minst fram emot?

Jag ser mest fram emot att följa Augusts utveckling på förskolan och så ser jag även mycket fram emot Malmöhelgen och mitt 30-årsfirande. 

Minst ser jag fram emot att ta på August massa ytterplagg och hur smutsig hallen lär bli... Nackdelen med denna årstid. Det är så himla lätt att gå ut med August just nu. 

Vad kommer du köpa inför hösten?

Vill köpa några snygga långkoftor och så måste jag införskaffa gummistövlar så vi även kan vara ute och leka i regn och rusk! 

Det här läser jag och tittar jag på

Jag tittar på Shameless tillsammans med Andreas. Outlander själv och så blir det Så mycket bättre på lördagar. 

Jag läser "Med känsla för barns självkänsla" samt Marie Fredrikssons biografi. 

Vad oroar du dig för?

Att förskolestarten ska bli dålig och att August inte ska trivas. Jag har dock efter att ha spenderat tre dagar där tillsammans med honom inte så stora farhågor om det. Det känns verkligen bra. Pedagogerna är fantastiska särskilt hon som är förskolelärare och de har en fin pedagogik som vi ställer oss bakom. Än så länge verkar August trivas men jag är ändå väldigt nervös för att han av någon anledning inte ska trivas..Att lämna honom. 

Vad vill du verkligen hinna med?

Träna!!! Det är inte alltid så lätt att få till men ska göra mitt yttersta för att få in två gympass/vecka. Fördelen är att när jag jobbar kväll måste jag lämna 9 och då har jag 2,5 timme på mig att träna innan jobbet.  Och så kom jag på att jag, Ninni och Monica förmodligen ska ha en tjejhelg på Gotland, det vill jag verkligen hinna med! 

Vad kommer du att äta?

Vardagsmat och då mest nyttig mat eftersom jag kör Viktväktarna.? Hoppas även på ett och annat resturangbesök. Och en del rödvin!!! 


Förra hösten... Alltså oh!!!! Han var så liten 😍❤️ Saknar den där tiden mellan 5-10 månader lite grann.

Inskolning

Godkväll! Jag har landat i soffan efter en lång dag. Har varit med August på förskolan från 9 till strax efter mellis vid 14:30. Andreas var med mellan 9-11. Det har gått jätte bra. Märktes att han tyckte det var roligt och det var mycket leksaker som tilltalade honom. På förmiddagen var vi även ute och det älskade han! Det är en riktigt fin utegård och det var en av sakerna som tilltalade oss.


Annars åt han bra och maten var riktigt god (jag fick också äta). Förskolan har egen kokerska. Vilan gick sådär. Han tyckte det var väldigt konstigt att ligga på madrass med massa andra barn. Tillslut gick vi till ett annat rum och efter mycket om och men somnade han i min famn sen gick jag och la honom på sin madrass igen. Han sov väl ca 45 min, lite lite men han sov iaf. 

I övrigt fick jag en bra känsla. Jag gillade pedagogerna. En av de ordinarie är dock sjukskriven och sen är det annan tjej som endast är där på onsdagar som vi då kommer få träffa först i morgon ist. Det var en pojke där som var helt nyinskolad och jag tyckte det var väldigt fina mot honom. Det lugnade hjärtat. 

På fredag ska vi försöka lämna honom och det känns nervöst. Jag har fått en del seperationsångest de senaste dagarna... I dag när jag plockade i hop hans leksaker här hemma på kvällen blev jag lite sorgsen över att föräldrarledigheter nu är ett minne blott.. Lilla hjärtat så stor du blivit. Samtidigt så liten.. Även om allt kändes bra så känner jag mer och mer att man ändå vill hämta så tidigt som möjligt när man kan. Han kommer även vara hemma en dag i veckan eftersom vi båda jobbar oregelbundna tider. Det känns skönt nu när han är liten. ❤️ 

Så i morgon och torsdag kör vi 9-15 tillsammans igen. 

Ha en fin kväll. Kram
I morse.
Lillskrutt. Han somnade på två röda redan kl 19 i kväll (somnar 20 annars).
Mot förskolan!

Ändrade helgplaner

Hej hej från sjukstugan. Jag är frisk men August har blivit sjuk. Feber och förmodligen halsont.. Så otroligt tråkigt då vi skulle ha barnvakt i kväll och gått på kräftskiva. Men men får hoppa det. Andreas ska gå iaf. Han har inte varit ute mycket alls i sommar till skillnad från mig så det kan han vara värd. Jag har ställt in mig på en kväll i soffan med lite gott och serier. Men alltså fasen också, svider lite ändå. Hade verkligen sett fram emot det. 


Förhoppningsvis hinner han iaf bli pigg tills tisdag då inskolningen på förskolan börjar. 
Vore segt att behöva skjuta upp den nu när man laddat mentalt. Jag börjar få lite seperationsångest.

I går började jag märka alla hans förskolekläder. Kan inte förstå vart tiden sprang i väg... Min lilla pojke. 

Det var ju iaf tur att vi hann att ha en mysig lekdejt med Ninni och hennes Ida i går annars hade det blivit extra långtråkigt i dag (Andreas jobbar nu på dagen). I onsdags var vi även på Skansen med Malin och Benjamin och en väldigt härlig dag och pojkarna hade så roligt. 


I tisdags åkte jag och August till Nyckelviken. Gick en promenad och tittade på djuren. Så rofyllt och vackert där ute.
August var väldigt fascinerad av grisarna.
Nyckelviken ❤️
På Skansen med pojkarna bus. De börjar bli bra kompisar nu. 💕
Pojkarna sov 1,5 timme så jag och Malin fick lite lugn och ro. Blev en härlig långfika. Så glad vi funnit varandra.
I torsdags klippte jag mig. Blev riktigt nöjd, var galet trött på mitt långa hår nu,
August och Ida. ❤️ De tyckte det var roligare än det ser ut haha. De lekte också fint tillsammans i går. Är även så tacksam för min fina Ninni. Hon fyllde mig med energi i går.
I morse. Är man sjuk får man äta frukost i mammas knä.

Nu ska jag få i mig lite lunch, kanske städa lite och när August vaknar går vi nog en promenad så får August sitta i vagnen. ❤️


Ha en fin helg. Kram