Snart förskola

Hej på er! Jag har precis ätit lunch, August sover och jag ska strax hälla upp en kopp kaffe och pyssla med lite kort vi framkallat från vintern. Vi har annars haft en tuff morgon. En trött och gnällig August med fler tänder på g och dåligt väder så vi har varit inne. Nu ser det dock bättre ut så ska ut i eftermiddag. Funderar på att ta bilen till Nyckelviken, titta på lite djur och gå en promenad. 


Vi är hemma sista veckan nu så passar på att mysa och pyssla lite. Känns konstigt och overkligt att han snart ska börja förskola. En vecka kvar. Jag tycker mest det ska bli spännande men samtidigt vet jag att jag är en sådan person som håller huvudet kallt tills det gäller då brukar känslorna släppa. Men överlag tror jag det ska gå bra. Han är nyfiken och social. Gillar andra vuxna och barn. Jag fasar lite för avskeden för dom tror jag blir jobbiga. Han blir ofta ledsen om jag går och sådär. Men jag tror däremot att han kommer lugna sig snabbt. Maten och sömnen är jag inte orolig för. Han har ju ätit själv sen han var 6 månader så han kan förse sig själv med mat utan problem och han gillar det mesta. Sovtider har vi redan nu som förskolan så det ska nog heller inte bli några problem. Han är väldigt kärvänlig mot andra barn men kramas lite för hårt och blir lite för mycket så det hoppas jag kanske blir lite bättre på förskolan, hehe... 

Det blev ju vårt förstahandsval som förskola och den ligger bara 5 min promenad från oss. Det är en kommunal förskola med fin utegård, hemlagad mat och de strävar efter atta vara en socker och giftfri förskola. 
Den ligger i ett lugnt område med närhet till skogen. Augusts kompis Benjamin går också där så det blir skoj att de får gå tillsammans. Vi tror det kommer bli bra. :) Snart förskola för denna plutt.
I morse. Bygga och stapla är roligt just nu. Den här satt han länge med. Vi skulle egentligen lunchat med Hanna och Viggo i dag men de fick förhinder. Så vi kör som sagt mysdag.

Plugga eller inte?

Någon kanske har undrat hur det blir med hösten. Om det blir barnmorskestudier eller inte. Jag bestämde mig för en vecka sedan och har nu landat i beslutet. 


Jag kommer inte plugga i höst hur lockande det än är. Det smärtar att tacka nej men jag vet att jag kommer komma in igen när tiden och timingen är mer rätt. Jag sökte ju en av de betalda platserna,det var därför jag sökte från början. Vi skulle gå runt ekonomiskt det skulle vi men det skulle bli 3-5 år totalt med dålig ekonomi om man även räknar föräldrarledigheter. Det är lite för mycket för oss som är en familj som är ganska duktiga på att spendera pengar.. Vi är inte bra på att leva snålt helt enkelt. Dålig ekonomi tär ofta också.

Den största anledning är dock att det ändå verkar som det kommer mer och mer betalda utbildningsplatser på specialistutbildningarna där i bland barnmorskeprogrammet. I Kalmar län betalar dom ex alla dessa platser och det verkar som Stockholm också går mer och mer där åt. Jag har alltid sagt att jag ska ha vubben betald. Skulle kännas så segt att ta mer CSN-lån och så betalar dom platserna om några år.. 

Jag trivs ju dessutom på mitt jobb och ser inga problem med att jobba där ett par år till. Hade jag inte trivts där hade jag nog varit mer angelägen till att köra direkt. 

Nu när jag har bestämt mig för att vänta kan jag även se fördelarna med att få mer erfarenhet som sjuksköterska och att förlossningskrisen kanske lägger sig något innan man söker igen. 

För August blir det även kortare och färre dagar på förskolan om jag inte pluggar och det kanske inte är helt fel att ha det gamla trygga i höst när allt kring familjepusslet är nytt. Jag tror helt enkelt detta blir bra och nu när beslutet har sjunkit in känns det bra i magen också. Min tid kommer!

I stället för heltidsstudier ska jag via jobbet läsa en neurologikurs på 15 hp. Så lite plugg blir det iaf, en mjukstar efter tre år utan plugg. Det får räcka just nu. ;) 


Lördag!

Hejsan lördag! Vi har en slappardag, har regnat hela förmiddagen men nu sprack det upp så blir till att gå ut när August vaknar. Andreas jobbar i kväll så vi blir ensamma min Lillskrutt och jag. 


Vi har haft en fin vecka annars med mycket gott och blandat. Här är lite bilder:


I onsdags var jag ute och åt middag med Ninni och Monica. Helt fantastiskt god mat på Flying Elk. Topp 5 i matupplevelser faktiskt.
Vi fortsätta även till Medis för lite godricka. Blev ett par cider och en underbar trevlig kväll. Så glad för att ha dessa tjejer i mitt liv.
På torsdagen var det kanonväder så vi hängde ute hela dagen med Malin och Benjamin. Vi var nere sjön och i parken. August älskar att leka vid strandkanten.
Dessa två alltså. De skiljer 8 månader mellan dom, men nu börjar de leka och uppskatta varandra mer och mer.
Kaffe i solen när pojkarna sov.
I går var det fredag och vi hängde på Nacka forum tillsammans med Jeanette och Josephine. Lite lunch, fika, shopping och lek på leklandet. På kvällen hade vi fredagsmys. Tacos, lite vin och serier när August när somnade.

Ha en fin helg. Kram