Plugga eller inte?

Någon kanske har undrat hur det blir med hösten. Om det blir barnmorskestudier eller inte. Jag bestämde mig för en vecka sedan och har nu landat i beslutet. 


Jag kommer inte plugga i höst hur lockande det än är. Det smärtar att tacka nej men jag vet att jag kommer komma in igen när tiden och timingen är mer rätt. Jag sökte ju en av de betalda platserna,det var därför jag sökte från början. Vi skulle gå runt ekonomiskt det skulle vi men det skulle bli 3-5 år totalt med dålig ekonomi om man även räknar föräldrarledigheter. Det är lite för mycket för oss som är en familj som är ganska duktiga på att spendera pengar.. Vi är inte bra på att leva snålt helt enkelt. Dålig ekonomi tär ofta också.

Den största anledning är dock att det ändå verkar som det kommer mer och mer betalda utbildningsplatser på specialistutbildningarna där i bland barnmorskeprogrammet. I Kalmar län betalar dom ex alla dessa platser och det verkar som Stockholm också går mer och mer där åt. Jag har alltid sagt att jag ska ha vubben betald. Skulle kännas så segt att ta mer CSN-lån och så betalar dom platserna om några år.. 

Jag trivs ju dessutom på mitt jobb och ser inga problem med att jobba där ett par år till. Hade jag inte trivts där hade jag nog varit mer angelägen till att köra direkt. 

Nu när jag har bestämt mig för att vänta kan jag även se fördelarna med att få mer erfarenhet som sjuksköterska och att förlossningskrisen kanske lägger sig något innan man söker igen. 

För August blir det även kortare och färre dagar på förskolan om jag inte pluggar och det kanske inte är helt fel att ha det gamla trygga i höst när allt kring familjepusslet är nytt. Jag tror helt enkelt detta blir bra och nu när beslutet har sjunkit in känns det bra i magen också. Min tid kommer!

I stället för heltidsstudier ska jag via jobbet läsa en neurologikurs på 15 hp. Så lite plugg blir det iaf, en mjukstar efter tre år utan plugg. Det får räcka just nu. ;) 


Kommentera här: