Snart förskola

Hej på er! Jag har precis ätit lunch, August sover och jag ska strax hälla upp en kopp kaffe och pyssla med lite kort vi framkallat från vintern. Vi har annars haft en tuff morgon. En trött och gnällig August med fler tänder på g och dåligt väder så vi har varit inne. Nu ser det dock bättre ut så ska ut i eftermiddag. Funderar på att ta bilen till Nyckelviken, titta på lite djur och gå en promenad. 


Vi är hemma sista veckan nu så passar på att mysa och pyssla lite. Känns konstigt och overkligt att han snart ska börja förskola. En vecka kvar. Jag tycker mest det ska bli spännande men samtidigt vet jag att jag är en sådan person som håller huvudet kallt tills det gäller då brukar känslorna släppa. Men överlag tror jag det ska gå bra. Han är nyfiken och social. Gillar andra vuxna och barn. Jag fasar lite för avskeden för dom tror jag blir jobbiga. Han blir ofta ledsen om jag går och sådär. Men jag tror däremot att han kommer lugna sig snabbt. Maten och sömnen är jag inte orolig för. Han har ju ätit själv sen han var 6 månader så han kan förse sig själv med mat utan problem och han gillar det mesta. Sovtider har vi redan nu som förskolan så det ska nog heller inte bli några problem. Han är väldigt kärvänlig mot andra barn men kramas lite för hårt och blir lite för mycket så det hoppas jag kanske blir lite bättre på förskolan, hehe... 

Det blev ju vårt förstahandsval som förskola och den ligger bara 5 min promenad från oss. Det är en kommunal förskola med fin utegård, hemlagad mat och de strävar efter atta vara en socker och giftfri förskola. 
Den ligger i ett lugnt område med närhet till skogen. Augusts kompis Benjamin går också där så det blir skoj att de får gå tillsammans. Vi tror det kommer bli bra. :) Snart förskola för denna plutt.
I morse. Bygga och stapla är roligt just nu. Den här satt han länge med. Vi skulle egentligen lunchat med Hanna och Viggo i dag men de fick förhinder. Så vi kör som sagt mysdag.
1 Johanna:

skriven

Åååh, det är så spännande med förskola!! Och jag börjar bli orolig. När var det ni skulle börja, också på måndag? Är det du som tar inskolningen?

Kommentera här: