10 månader

På alla hjärtans dag fyllde vår älskling 10 månader så här kommer en liten månadsuppdatering.


- Han väger nu 9560 g och är 76,5 cm lång. Han hade planat på alla kurvor men Bvc sa att de är vanligt vid den här åldern så inget att oroa sig för. I övrigt klarade han 10-månaders kontrollen galant. 

- Han har mest storlek 74 i kläder men har även tagit fram en hel del i storlek 80 nu.
Han har storlek 5 i blöjor. 

- Han har fyra tänder men två-tre till på väg.

- I dagarna lärde han sig att vinka men än så länge är det mest sin egen spegelbild han vill vinka till haha. 

- Han har lämnat ålandet helt och kryper mest. Går säkert längs möbler. Han går även helt själv med sin gåvagn nu sedan någon vecka tillbaka. 

- Han säger mama, bappa (men mest dadda) och sista dagarna har han börjat säga "ej" (hej). Han pekar även på lampan och säger "danda". 

- Han pekar på mycket saker nu och säger dä. Precis som han vill att vi ska namnge sakerna åt honom. 

- Han har börjat sittdansa till musik. 

- Han älskar när man klappar händer men får inte till det själv ännu. Han älskar även att klättra och att riva ut saker ur lådor... Spegeln är en annan favorit. Han har även börjat tycka det är kul att bläddra i böcker och kan sitta en lång stund och bläddra själv. När vi tar fram en bok och ska läsa skiner han upp som en sol.

- Hans personlighet märks mer och mer och det är en väldigt glad, social, nyfiken och gosig kille vi har. Med ganska hett temperament och mycket bus i sig. 

- Han älskar mat just nu och är i en riktig ätarperiod! Så kul att se.

- Han sover två gr på dagen. En gång runt 10-11 och en gång runt 15. Sammanlagt runt två timmar. Nätterna börjar bli riktigt bra och han vaknar oftast inte för ens framåt 5-tiden då han vill ha flaska sen sover han vidare till 7-tiden inne hos oss. Han somnar för natten kring 20:00. Väldigt skönt att slippa nattspringet med nappen (peppar, peppar). 


Kommentera här: