9 månader

Då var vår älskling 9 månader. Nu har han varit lika länge på utsidan av magen som på insidan. Vad fort det går! Men som vi älskar honom världens goaste och roligaste lilla kille. 


- Ingen kontroll på Bvc denna månad men jag gissar på att han väger runt 9 kg prick. Försökte mäta han häromdagen och han är nog ca 75-76 cm. 

- Han har storlek 74 på kläder men kan ha vissa bodys i 68. Ytterplagg i storlek 80. Blöjstorlek är fortfarande 4. 

- Han har nu fyra tänder. Två uppe och två nere. 

- I den motoriska utvecklingen har det skett massor sista månaden. Han har lärt sig sätta sig upp från liggande, lärt sig ställa sig upp även mot högre saker, går längs saker om än ostadigt fortfarande, han lärde sig krypa för några dagar sedan även om ålandet fortfarande går snabbare. Han har fått ett så fritt rörelsemönster sista månaden. 

- Han har börjat säga mamma och bappa. Den känslan! 

- Vi har kunnat dra ner på ytterligare en flaska ersättning så nu får han 3 flaskor/dygn och resten vanlig mat. 

- Han sover ganska dåligt dagtid i bland bara en timme men däremot bättre och bättre nattetid och i bland sover han hela nätter. De händer iaf mer ofta nu även om det fortfarande är vanligare med 1-3 uppvak nattetid. Han somnat dock snabbt om igen. 

- Han har börjat göra smackljud och så pussas han gärna. Sätter läpparna mot ens kind och liksom pussas. I går pussade han sin kompis Josephine, hihi. 

- Han är otroligt intresserad av andra barn nu och det märks att han samspelar mer och mer med dom. Ska bli kul att gå på öppna mer nu i vår. 

- Den värsta separationsångesten verkar ha lagt sig nu. Ganska skönt ändå. 

- Han tar gärna kontakt med folk på tunnelbana, buss och så. Pratar, ler och gör puss eller klickljud med tungan. Hehe vår lilla charmör. 

Blir bara roligare och roligare att vara med dig!
1 Johanna:

skriven

Kul att det är så lika med utvecklingen ändå! Men sover "bara" en timme när han sover på dagen? Hade Iris sovit en timme hade vi räknat det som länge, här är det 40 minuter som gäller oftast!

Svar: Ja en timma sammanlagt. Känns så lite. Mina kompisars 1,5 åringar sover ju typ 2,5 timme. 🙈 men kanske är ngt med åldern..
Cassandra

Kommentera här: