11 månader

August blev hela 11 månader i tisdags den 14.e så här kommer en månadsuppdatering. 


- Inget Bvc denna månad men gissar på att han väger runt 10 kg och är ca 77-78 cm lång. 

- Han har storlek 74/80 på kläder nu. Mest 80. Blöjstorlek 5. 

- Han har har fem tänder men har återigentypiskt  tandbeteende. Biter, dreglar, bajsar löst och har haft lite feber två kvällar. Ser två bissingar till som är på väg upp. 

- Han äter duktig och är fullt fokuserad på att lära sig äta med sked. Vill ha en sked till varje måltid och sitter och övar. Han äter oftast bara ersättning två gr/dygn nu. Tidig morgon och innan läggdags. 

- Innan han blev sjuk sov han fler hela nätter än han vaknade men sista två veckorna har han vaknat minst en gång och bökat + velat komma över till oss. Sover oftast två gr/dag men i bland bara en gång. 

- Han har börjat klappa händerna och vinka. Han pekar på allt och säger "dä". Han har börjat visa oss om han tex vill att vi ska hjälpa honom med ngt. 

- Han kan stå själv utan stöd om man lurar honom men vågar inte stå själv "medvetet" ännu. 

- Annara säger han mamma, pappa, nej och ejdå. Någon enstaka gång även hej.

- Han har börjat så smått att försöka göra rörelser till sånger samt gungar takten till musik. I bland försöker han även "sjunga" med.

- Älskar att gå med gåvagnen, sjunga, bläddra i böcker (kan sitta själv med en bok och pilla nu), pilla med dammsugaren (jätte fascinerad av den) och leka med leksakskök om det finns det ex på öppna förskolan.

- Är glad, nyfiken och solig. Social men även lite blyg. Är i en riktigt mammaperiod och klänger mest på mig om jag är i närheten. ❤

Kommentera här: